fantaros.net

Ημερολόγιο του φαντάρου - Πως περνάνε οι μέρες του στρατευμένου εν έτει 2006

Σάββατο, Μαρτίου 25, 2006

Δύο εβδομάδες στο Κιλκίς και μια στο Γουδί

Οι τελευταίες εβδομάδες στο Κιλκίς συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Πολύ τρέξιμο, ασκήσεις, βολές στα 200 μέτρα και ρίψη χειροβομβίδων. Οι επιθεωρήσεις στα κρεββάτια και στους χώρους μειωθήκαν σε αριθμό αλλά όχι σε αυστηρότητα. Το κρύο συνέχισε να είναι τσουχτερό και η συμπεριφορά των ανωτέρων μας αν μη τι άλλο "μη κόσμια". Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα μεταξύ των δύο λόχων στο Κιλκίς. Ο πρώτος λόχος πέρασε μια χαρά, ενώ ο δεύτερος έτρεχε πανικόβλητος. Η παραμονή μας στο Κιλκίς ολοκληρώθηκε με την βραδιά του οπλίτη, όπου και -τι περίεργο- δεν μας επισκέφθηκε κάποιος διάσημος τραγουδοποιώς αλλά κάποιοι τοπικοι καλλιτέχνες. Οι ίδιοι άνθρωποι που το πρωί σε βρίζαν και σε καμπανιάζαν, βρέθηκαν το βράδυ να πίνουν μαζί σου ρετσίνες σαν να μην τρέχει τίποτα.

Φεύγουμε λοιπόν από το Κιλκίς και για να μην μείνουμε παραπονεμένοι η αναχώρησή μας ήταν το ίδιο άθλια με την άφιξή μας. Ξύπνημα από τις 3 το πρωί και μετά αναμονή στην βροχή για να έρθουν τα στάγιερ και οι καναδέζες να μας μεταφέρουν λίγους-λίγους στον σταθμό του τρένου. Και αφού αποχαιρετίσαμε όσους αφήναμε πίσω για Έβρο και ηπειρωτική Ελλάδα, ξεκινήσαμε τσαφ-τσουφ οι υπόλοιποι βήχοντας, για Αθήνα και νησιά.

Το τρενάκι ήταν καλό, σχετικά καινούργιο και άνετο. Φτάνοντας στην Αθήνα το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν η αλλαγή στον καιρό. Δεν ξέρω τι φταίει με το Κιλκίς ή ιδιαίτερο με το στρατόπεδο στο Καμπάνι αλλα έχει διαβολεμένο κρύο. Μας βάλανε σε ένα λεωφορειάκι για Γουδί και αισίως φτάσαμε. Το στρατιωτικό κλίμα στο Γουδί ήταν από την αρχή - και συνεχίζει μέχρι τώρα - να είναι χαλαρό. Τέρμα οι βραδυνές αναφορές και οι πολύωρες αναμονές στην φρουρά. Τέρμα οι ανούσιες καμπάνες. Γενικά το στρατόπεδο διατηρεί ένα επίπεδο χωρίς να μας "πρήζει" με ανούσια πράγματα. Βέβαια εδώ δεν είμαστε 100% φαντάροι, είναι σχολείο με κανονικές αίθουσες και κουδούνια; έχουμε εργασίες και project και το κυριότερο μας αντιμετωπίζουν σαν επιστήμονες και όχι σαν απλούς στρατιώτες. Βέβαια κάνουμε υπηρεσίες κανονικά αλλά γενικά το όλο σκηνικό δεν έχει καμία σχέση με το Κιλκίς. Το Γουδί είναι μόνο για τρεις εβδομάδες δυστυχώς και μετά το άγνωστο ξανά...
 






eXTReMe Tracker